Що робити після покупки автомобіля

Не кожен новий автовласник після того, як купив машину, знає, що робити далі. Насправді в момент підписання договору купівлі-продажу завдання нового господаря не закінчуються – він ще має чимало роботи.

Що потрібно робити після покупки авто

Перевірку історії МС слід проводити ще до початку оформлення правочину. Але якщо з якихось причин ви цього не зробили – саме час ввести дані про СОТ у форму одного з онлайн-сервісів та перевірити інформацію про автомобіль. Авто, яке за документами (які вам не надали, звичайно ж) перебуває у лізингу або було утилізовано, оштрафовано чи на яке накладено заборону на перереєстрацію навряд чи стане гарним придбанням. Якщо договір вже підписано – зверніться до юристів для визнання правочину недійсним.

Ще один обов’язковий пункт у списку дій після придбання авто – проходження детального технічного огляду. Ці дії можна пропустити, якщо перед покупкою ви повноцінно перевірили технічний стан транспортного засобу. Що дасть вам огляд? Сьогодні він не є обов’язковою умовою для реєстрації транспорту, але допоможе дізнатися про наявність проблем з авто та вчасно забезпечити усунення несправностей.

Усі дії після покупки авто слід провести за короткий термін. Так, одразу після техогляду рекомендуємо зайнятися оформленням страхового полісу. Договір можна укласти в офісі страхової компанії чи онлайн. Причому результат – паперовий чи електронний поліс, будуть абсолютно ідентичні з погляду законності та функціональності.

Яку страховку оформити?

Обов’язковим страхуванням для українських автовласників є автоцивілка або ОСАЦВ. Вона допоможе компенсувати витрати другого учасника ДТП під час підтвердження вашої провини. Таке страхування є обов’язковим і відмовитися про нього не можна. Ваші дії після покупки автомобіля мають бути спрямовані на якнайшвидше оформлення поліса, адже без нього їздити дорогами не можна.

Покупцеві варто замислитись – чи варто оформляти поліс КАСКО. Цей вид страхування суттєво відрізняється від ОСАЦВ. Він не обов’язковий, але приваблює автовласників своєю функціональністю. Таке страхування захистить ваші фінансові інтереси. Як і ОСАЦВ, КАСКО можна оформити онлайн – усі дані про страхування одразу потрапляють до реєстру та всеукраїнської бази.

Що ще потрібно робити після покупки автомобіля з рук

Завдання нового власника транспортного засобу – отримати нові номерні знаки та провести реєстрацію автомобіля із внесенням даних про нового господаря до бази даних МВС. Щоб поставити авто на облік, зверніться до сервісного центру МВС та напишіть заяву, надавши документи, що підтверджують особу та право власності на транспортний засіб. Постановку на облік сьогодні не обов’язково проводити лише у регіоні проживання. Власник може звернутися до зручного для нього сервісного центру. Візьміть із собою як копії, так і оригінали документів. Пам’ятайте – необхідно буде провести оплату кількох зборів та мит.

Після купівлі та реєстрації машини що потрібно далі робити

Отже, машину куплено, перевірено, застраховано та переоформлено. Невже на цьому все? У разі, коли відсутні якісь юридичні та технічні проблеми, дійсно можна порадіти і спокійно видихнути. Але найчастіше при купівлі старого автомобіля новому власнику доводиться проходити ще один етап: відвідати станцію техобслуговування та усунути всі проблеми, що перешкоджають нормальному, комфортному та безпечному використанню авто. При великому пробігу рідко можна зустріти машину без проблем. Та й мало експлуатовані, але вживані авто, також не завжди радують своїм станом. Професійний сервіс передбачає не лише заміну зношених запчастин, а й проведення профілактичних заходів для забезпечення відмінної працездатності транспортних засобів. Упорядкуйте авто і воно не підведе вас навіть у складній дорожній ситуації.

Висновок: що потрібно зробити після покупки авто?

План дій схожий всім покупців уживаних транспортних засобів. Для початку переконайтесь у юридичній чистоті машини, перевірте її історію. Відвідайте сервісний центр і дізнайтеся про всі проблеми та несправності. Обов’язково укласти договір зі страховою компанією – купіть поліс ОСАЦВ та за бажання – КАСКО. Займіться реєстрацією авто – зберіть документи, зробіть копії та напишіть заяву у сервісному центрі МВС, Отримайте нові номерні знаки та документи на машину. Тепер можна зайнятися ремонтом та обслуговуванням, які зроблять нового «коня» ідеальним.

Купив б/у машину і що робити далі?

Якщо це питання все ще викликає у вас складності та непорозуміння – зверніться до фахівців, які точно знають про всі підводні камені періоду після покупки. У компанії Motorscout вам допоможуть купити стару машину без витрат часу, сил і нервів.

Залиште заявку і ми з Вами зв'яжемося

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.

Замовити дзвінок

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.

Підібрати автомобіль

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.