Документи для постановки на облік і розмитнення авто з США

Все частіше покупці старих автомобілів воліють приганяти авто з-за океану, зокрема – з Америки. Такі машини відрізняються хорошим технічним станом, їх історія прозора, а ціна – набагато нижче, ніж вартість аналогів в Україні. Купити автомобіль в Штатах можна самостійно або за допомогою компаній посередників. В середньому через півтора місяці після укладення договору купівлі-продажу авто буде у вас. Залишиться лише вирішити одну задачу – постановка на облік авто з США. Реєстрація авто на увазі оформлення транспортного засобу в сервісному центрі МВС (МРЕВ). Пройти процедуру нескладно, але доведеться дочекатися своєї черги (а це може бути довго), сплатити митний збір, пенсійний податок і безліч інших мит. Результат роботи – отримання номерного знака і офіційна реєстрація авто з США в Україні.

Як розмитнити авто з Америки в Україні

Транспортний засіб, куплене за межами України, в першу чергу необхідно розмитнити. Цю послугу може отримати як сам власник авто, так і його довірені особи (наприклад, представники компанії посередника, що виконують підбір і покупку автомобіля). Автотранспортний вантаж прибуває в порт Одеса, де проходить митне очищення. Вартість процедури розраховується залежно від об’єму двигуна авто, його типу, ціни самого автомобіля і його року випуску. Документи для розмитнення авто з США – техпаспорт авто і договір купівлі-продажу.

Скільки часу займає розмитнення авто в Україні

Офіційна митне очищення транспортного засобу в Україні проводиться за 1-2 дня. Після завершення процедури будуть видані всі необхідні документи на авто, наведене з США, і у власника залишається 10 днів на те, щоб поставити транспорт на облік. Послуги брокера допоможуть впоратися з вирішенням завдання максимально швидко.

Особливості постановки на облік авто, привезеного з Америки

Наступний крок – реєстрація і отримання номера. Необхідно буде заплатити ряд зборів:

  • внесок в український Пенсійний фонд;
  • обов’язковий акцизний збір;
  • оплата за послуги сервісного центру;
  • оплата бланків.

Після оплати збережіть всі квитанції – вони будуть потрібні при подачі документів для реєстрації авто, завезеного з США.

Які потрібні документи для постановки на облік авто з США

Щоб американський автомобіль повністю перейшов в вашу власність і міг експлуатуватися у відповідність до вимог українського законодавства підготуйте документи для реєстрації авто з США:

  • заяву, яке заповнюється відповідно до затвердженого зразка (можна написати на місці);
  • митна декларація;
  • документи на авто з США;
  • квитанції про оплату податків і зборів;
  • сертифікат екологічного відповідності.

Постановка на облік американських авто мало чим відрізняється від реєстрації автомобілів, куплених в Україні. Порядок отримання номерів такий же, єдина відмінність – в переліку документів. Дотримуйтесь порядок їх оформлення – спочатку необхідно пройти розмитнення і екологічну експертизу, після чого можна звертатися в МРЕВ.

Проста і швидка реєстрація автомобілів з Америки

Як пройти розмитнення і реєстрацію авто з найменшими втратами часу і сил? Дотримуйтесь просту черговість дій:

  • уточніть графік роботи сервісного центру МВС;
  • зберіть повний пакет документів і довідок (перелік вище) і переконайтеся в правильності їх складання;
  • передайте документи співробітнику центру, оплатіть збори і надайте квитанцію;
  • пройдіть огляд авто експертом і отримаєте його висновок;
  • отримаєте документи про реєстрацію та номерні знаки.

Процедура однакова для авто з США та інших країн світу. Якщо ви не хочете втрачати час в чергах і займатися вирішенням безлічі бюрократичних завдань – довірте оформлення та реєстрацію авто фахівцям . Так ви отримаєте нову машину з США максимально швидко і без будь-яких проблем. Співробітник компанії Motorscout виконають підбір авто на американських аукціонах, куплять машину і організують її доставку і по суші, і через океан. Ми зустрінемо вантаж в порту, пройдемо екологічну експертизу і розмитнення, зберемо всі необхідні документи для реєстрації та отримаємо номера. Новому власникові залишиться лише забрати машину, на якій він може без проблем і порушень законодавства їздити дорогами України та за межами страни.

Залиште заявку і ми з Вами зв'яжемося

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.

Замовити дзвінок

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.

Підібрати автомобіль

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.