Як вибрати сімейний автомобіль

Якщо для поїздок поодинці або вдвох можна вибрати будь-який автомобіль, то для подорожей та поїздок сім’ї вибору доведеться приділити трохи більше уваги. Справа в тому, що до сімейної машини пред’являються зовсім інші вимоги. Тут немає потреби у високій швидкості, зате є інші потреби.

Сімейний автомобіль: критерії вибору

Найкращі машини для сім’ї відповідають декільком важливим критеріям, серед яких можна виділити такі:

  • безпека;
  • місткість;
  • комфорт;
  • надійність;
  • місткість багажника;
  • економічність.

У тому, що сімейний автомобіль має бути максимально безпечним, сумнівів ні в кого не виникає. Авто має бути укомплектовано необхідною кількістю ременів безпеки (від 6 шт), повинні бути надувні шторки, аербег (повітряні подушки безпеки), електронні помічники в навігації – AВS та ESP. Для перевезення малюків вибирайте машину із кріпленнями для крісла Isofix.

Автомобіль для подорожей та поїздок великої родини має бути надійним. Не варто купувати машину, якщо не впевнені як її деталі та можливість їх швидкої заміни або ремонту. Вивчіть відгуки власників моделей і марок, які вам сподобалися, поговоріть з ними (це можна зробити і на форумах, і в реалі).

Машина має бути комфортною, зручною, місткою. Вона не повинна своїми розмірами обмежувати пасажирів. При виборі авто враховуйте, скільки людей максимально може поміститися в салоні. Якщо ваша сім’я налічує 7 і більше представників – звичайний седан навряд чи впорається із завданням.

Місце водія повинно бути ергономічним, практичним, що забезпечує простий і швидкий доступ до управління. Одне з комфортних сучасних рішень – мультикермо у функцією управління всіма системами автомобіля.

Зручно має бути і пасажирам, особливо якщо серед них є люди високого зросту або з великою вагою. Вільний простір має бути і над головою людей, що сидять.

Не забувайте про клімат системи. Взимку в авто має бути тепло, а влітку прохолодно. Особливо важливо врахувати наявність сучасної кліматичної системи, якщо в машині їздять діти.

Великий та місткий багажник – один із важливих критеріїв вибору автомобіля. Місткі машини мають чимало переваг, їх можна використовувати для подорожей, переїздів, тривалих подорожей. У великий багажник помістяться не тільки особисті речі чи валізи, а й пральна машина за потреби.

Як вибрати автомобіль для сім’ї? Врахуйте очікувані витрати на нього. До цього переліку можна включити не тільки витрату палива, а й амортизацію, вартість запчастин, розмір транспортного податку та інше сімейне авто не повинно бути дорогим!

Який сімейний автомобіль на кшталт кузова найкраще купити?

Якщо враховувати відповідність вищезазначеним критеріям, можна виділити кілька варіантів авто, відповідних їм відразу за кількома пунктами. Такі машини, найчастіше, відносяться до позашляховиків, універсалів, хетчбеків, мінівенів. У рейтингу найкращих сімейних авто, як правило, представлені моделі саме такого типу, адже вони мають великий багажник, місткі, найчастіше комфортні. Залишиться лише подбати про те, щоб вибрати машину безпечну та надійну.

У кожного з варіантів кузовів є свої переваги та недоліки. Наприклад, хетчбеки краще за інші авто підходять як сімейні – вони економічні, маневрені, мають місткий багажник. Серед мінусів варто відзначити шумність багажника та відсутність перегородки між ним та салоном, недостатній огляд через заднє скло при завантаженому багажному відсіку, брак місця для розміщення великої родини.

Седани зручні високим рівнем безпеки та наявністю перегородки між салоном та багажником. При цьому такі автомобілі не дозволяють перевозити габаритні вантажі і рідко допускають трансформацію салону.

У рейтингу найпопулярніших сімейних автомобілів – чимало універсалів. Це стійкі, місткі авто з можливістю трансформації салону та великим просвітом багажного відсіку. Найзначніший мінус універсалів – відсутність перегородки між салоном та багажником та попадання в зону сидіння пасажирів запаху та шуму з багажного відсіку.

Мінівени – це поєднання місткого салону, великого багажника, чудова оглядовість та високий потенціал для перевезення вантажів. Але великі розміри авто знижують маневреність.

Позашляховики та кросовери приваблюють високою прохідністю та місткістю. Це безпечні та практичні автомобілі, але варто бути готовим до високої витрати палива, дорогого обслуговування та не найкращої маневреності.

Топ найкращих сімейних автомобілів нових і б/у

Не завжди для сім’ї купується новий автомобіль із салону. Якщо ви хочете купити авто б/у – необхідно переконатися в якості та надійності вибраного екземпляра. Підвищити шанси на те, що авто в порядку може його марка і модель, якщо вони – продукт розробки бренду, якому можна довіряти.

На українському ринку є декілька найпопулярніших моделей сімейних авто. До них впевнено можна віднести:

  • Ford Focus;
  • Renault Duster;
  • Citroen C4 Grand Picasso;
  • Citroen Berlingo;
  • Volvo XC70;
  • KIA Mohave.

Ford Focus – це можливість вибрати оптимальний кузов для себе – універсал, седан, хетчбек. Висока місткість, економічність та перевірена роками надійність – причини, через які варто купити таке авто для сім’ї.

Багажник Рено має об’єм 400 літрів – у нього помістяться речі і для пікніка, і для сімейної автомобільної подорожі. Це надійний автомобіль із потужним мотором, просторим салоном та кріпленнями для дитячих крісел.

Сітроен Пікассо приваблює місткістю як салону, так і багажника. При цьому на машину встановлений економічний двигун і витрата в міському трафіку мінімальна.

Сітроен Берлінго – це висока надійність та безпека, суміщені з місткістю салону та багажника. Якщо ви шукаєте ідеальний сімейний автомобіль – розгляньте детальніше саме цей варіант.

Універсал Вольво продуманий з урахуванням високого ступеня безпеки. Тут є енергопоглинаюча передня частина авто, посилення салону, захист від різного типу травм (плечових, бічних), вбудовані дитячі крісла, ремені, надувні елементи та багато іншого. Багажник – це 945 літрів вільного простору.

Економічний корейський позашляховик Кіа Мохаве – це 5-ти та 7-ми місцеві версії недорого, але максимально безпечного авто для поїздок містом та за його межами.

Залиште заявку і ми з Вами зв'яжемося

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.

Замовити дзвінок

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.

Підібрати автомобіль

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.