Який пробіг вважається нормальним для б/у авто

При виборі вживаного автомобіля для придбання фахівці рекомендують уважно вивчити інформацію про пробіг. Що дасть вона покупцю? Навіщо знати, скільки кілометром об’їздив транспорт? Чи є різниця між пробігом по місту та невеликому заміському селищі? Навіть куплені одночасно машини можуть через рік демонструвати різні показники пробігу, причому цифри можуть відрізнятися досить сильно.

Наприклад, середній пробіг машини на рік складе 10 000 км, якщо на ній їздив співробітник однієї з компаній у місті, що проживає в сусідньому з офісом районі і вкрай рідко залишає межі дорожнього трикутника будинок-робота-магазин. А ось авто іншого водія, що віддає перевагу активному відпочинку та подорожі по передмісті, може налічувати більше 30000 км на рік. Якщо їздити по пересіченій місцевості і рівними трасами різниця у величині пробігу також буде помітна. Саме тому важливо знати не тільки те, скільки пробіг у бу машини, але де і за яких обставин вона їздила.

Як розрахувати пробіг машини: враховуйте важливі фактори

Наскільки вагомою і суттєвою є показник пробігу авто, розкажуть відповіді на наступні кілька питань:

  • яка марка та модель авто;
  • який стаж та стиль водіння у водія;
  • якими дорогами пересувався транспортний засіб;
  • наскільки якісно проводився догляд за машиною.

Саме тому відповіді на запитання «який пробіг для б/в машини буде нормальним» не може бути однозначним. Зіставте всю отриману інформацію – рік випуску машини, виробник, навички водія, якість доріг. адже цілком може бути так, що трирічний автомобіль із пробігом всього в 20 тисяч кілометрів буде «вбитий» набагато більше, ніж його аналог, який проїхав сотню тисяч. Навіть раритети радянського автопрому можуть виглядати краще за нову іномарку, що пройшла через безліч ДТП. Пробіг не є головним фактором для вибору машини, що була у використанні. Врахуйте кількість рук, через які пройшло авто (чим більше власників, тим вищі ризики отримати авто неналежної якості навіть за мінімального пробігу).

Розрахуйте пробіг іномарок самостійно

На які цифри слід орієнтуватися при виборі машини? Пробіг у 40000 – це мало чи багато? Як зрозуміти, чи нормальний пробіг у авто, що сподобався, чи від покупки краще відмовитися?

Багато продавців свідомо занижують показники пробігу з метою якнайшвидше і вигідніше продати «залізного коня». Якщо ви бачите автомобіль, що побачив види, і показник в 40 тисяч кілометрів на одометрі – запитайте, як можна було настільки «вбити» машини при дійсно невеликому пробігу?

Пробіг 40000 – нормальний для машини, що отримала належний догляд та регулярно проходить перевірку технічного стану.

Дізнайтесь у продавця, як використовувалася машина. Якщо господар працює в таксі, то цілком імовірно, що за кілька років на одометрі відобразиться цифра кількасот тисяч кілометрів. А в офісного співробітника, який не залишає рідний район і віддає перевагу їзді по рівному асфальту, і за 10 років така цифра не набереться.

Дізнайтеся інформацію про марку та модель авто, що сподобалося, наявність та термін дії гарантії виробника, слабкі місця. Такі дані допоможуть вибрати найкращий автомобіль і точно зрозуміти, наскільки часто доведеться відвідувати сервіс і яку суму приблизно обійдеться ремонт.

Вибирайте автомобіль, враховуйте весь комплекс факторів – вид авто, пробіг, стан транспортного засобу, ціну. Вартість повинна відповідати іншим параметрам. Невідповідність даних має викликати сумніви.

Не надто вірте показанням одометра. По-перше, його можна «скрутити», а по-друге – як показує практика, далеко не завжди високі цифри свідчать про погану якість авто, а низькі – ідеальний стан. Багато продавців йдуть на обман з метою продати транспорт дорожче, тому більше уваги приділяйте вивченню технічного стану машини, а не цифрам.

Який нормальний пробіг для бу машини і як уникнути обману

Нормальним пробігом для іномарки в країнах Європи є показники в межах 10–30 тисяч кілометрів на рік. Але не варто турбуватися, якщо ця цифра вища, адже, як ми вже згадували, пробіг залежить від багатьох факторів. Так, для джипа, який їздить по бездоріжжю, для седана, що часто стоїть у пробках і для універсала, що їздить між будинком і школою різниця в пробігу може виявитися суттєвою при, здавалося б, однаковому часі експлуатації.

Уникнути проблем після покупки машини зі скрученим пробігом можна. Будьте уважні, не полінуйтеся вивчити історію автомобіля, детально вивчіть технічний стан авто, у тому числі в центрі обслуговування. Якщо ви сумніваєтеся у власних навичках, зверніться до фахівців. Так, у компанії Motorscout можна замовити підбір уживаного автомобіля з повним комплексом супутніх заходів.

Залиште заявку і ми з Вами зв'яжемося

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.

Замовити дзвінок

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.

Підібрати автомобіль

Натиснувши кнопку “Відправити” я погоджуюсь на обробку моїх особистих даних на умовах, визначених політикою конфіденціальності.